Dat-moet-ik-namaken recept I: friszoet watertje met aardbei en basilicum

Dat-moet-ik-namaken recept I: friszoet watertje met aardbei en basilicum

De eerste keer dat ik dit drankje uitprobeerde was in het Hard Rock Cafe te Brussel. Het was net iets te vroeg op de dag voor een alcoholische cocktail, maar de non-alcoholische opties leken minstens even interessant. Van de combinatie aardbei en basilicum had ik echter nog niet gehoord. Wat een verrassend lekkere smaak bleek het te zijn!





Natuurlijk ken ik het originele recept van die eerste keer niet helemaal, maar toch is mijn poging goed gelukt. En ik ben trots dat de hoofdingrediënten uit eigen tuin kwamen. Gebruik, naar smaak en grootte van het glas:
– een paar aardbeien (voor 250ml zijn twee kleine aardbeien het minimum)
– enkele blaadjes basilicum
– voldoende ijsblokjes om bovenop de aardbeien de helft van het glas te vullen
– gekoeld (bruis)water



Als eerste stap legde ik de aardbeien op de bodem van het glas, om ze vervolgens zachtjes te pletten. Bij een langer glas waar meer in past, is het waarschijnlijk mooier om enkele aardbeien in partjes te versnijden. Daar op kwamen de blaadjes basilicum en de ijsblokjes te liggen. Als laatste stap – dit hele recept is makkelijk op twee minuten klaar – schonk ik er koud water over. En slurp!
















Enorm snel klaar, verfrissend en best wel gezond. Aardbeien en basilicum bevatten veel water, ja, maar ook vitamine C en kalium. Zo geraak je weer aan anti-oxidanten en een natuurlijke bestrijding van een hoge bloeddruk. Het hoge gehalte aan calcium in basilicum zorgt in de juiste hoeveelheid onder meer voor een sterk skelet en een verlaging van de cholesterol.

Leave a Reply